A mozgalomról

Az év vadvirága kezdeményezés megszületése után hamar elérte célját: országos mozgalommá vált, útra indítása óta tucatnyi hazai védett vagy védendő növényfaj került a látókörébe és a természet védelme és a vadon élő növények iránt elkötelezett emberek sokasága érezte magáénak és vett részt az adott év vadvirágához kapcsolódó eseményeken, programokon.

A 2010 végén magánkezdeményezésként indult ötlet túlnőtt saját keretein, lehetőségein és egyre inkább nyilvánvalóvá vált az intézményi háttér hiánya. Ennek érdekében a mozgalom elindítói és kuratóriuma jelentkezőt kerestek, aki az Év vadvirága mozgalmat továbbvinné. A felhívásra jelentkező Magyar Természettudományi Múzeum elnyerte a mozgalom kuratóriumának támogatását, így 2015 során fokozatosan intézményünk vette át az Év vadvirága mozgalommal kapcsolatos teendőket és megszületett a korábbi alapokon nyugvó új Év vadvirága honlap.

Kérjük, mind honlapunkat, mind rendezvényeinket, megjelenéseinket fogadják a korábbihoz hasonló lelkesedéssel és támogatással, mi pedig mindent megteszünk, hogy bizalmukra rászolgáljunk.