Beérkezett javaslatok a 2016-os Év vadvirága címre

November 15-ig lehetett javaslatokat tenni, hogy mely növények közül válasszuk ki a 2016-os Év vadvirágát.

Rendkívül sok javaslat érkezett és ezek örömtelien sokfélék voltak. Összesen 151 növényt tartottak érdemesnek, hogy indulhasson az Év vadvirága 2016-os címért. Közöttük a fokozottan védett rigópohártól vagy boldogasszony papucsától (Cypripedium calceolus) az országszerte közönséges pongyolapitypangig (Taraxacum officinale) és tarlóvirágig (Stachys annua) igen sokféle növény, sőt növénycsoport megtalálható volt.

A javaslatok összesítése után sorrendbe állítottuk a növényeket, hogy lássuk, melyiket hányan szerették volna az Év vadvirágának. A javaslattevők 7,6%-a javasolta az első helyen végzett növényt, 6,7% a 2. helyre, míg 5,7% a 3. helyre volt elegendő. A verseny szoros és izgalmas volt, ugyanis a 3. helyen holtverseny alakult ki. A mozgalom kuratóriuma mind a négy fajt jónak és érdemesnek találta arra, hogy induljon a 2016-os Év vadvirága címért, ezért rendhagyó módon idén nem 3, hanem 4 növény közül választhatjuk ki a jövő év vadvirágát.

És hogy melyek ezek?

Íme rejtvény formájában:

Ide kattintva megnézhető az eredmény és a négy növény bemutatása, ezek közül választható ki szavazással idén december 31-ig a 2016-os Év vadvirága.